Kolin Puutarha

Tarina

Veistospuisto

Puisto, jossa tarinat saavat muodon

Kolin Veistospuisto on ainutlaatuinen taidekohde Suomessa, joka täyttää miltei hehtaarin kokoisen puistoalueen teoksillaan. Vuodenaikojen mukaan muuttuvan alueen kruunaavat upeat veistokset, jotka on valmistanut kolilainen puutarhayrittäjä ja itseoppinut taiteilija Lasse Martikainen.

Puistossa voit tutustua kymmeniin erikokoisiin taideteoksiin, jotka on toteutettu mytologian ja Kolin luonnon innoittamina. Veistosten materiaalit ovat monipuolisia ja säänkestäviä, kuten esimerkiksi metalleja, kiveä, lasikuitua ja kierrätysmateriaaleja. Puistossa uuden elämän ovat saaneet niin vanhat kasvihuoneen kastelukourut kuin lämmitysputketkin. Puisto uudistuu jatkuvasti, joten siellä voi hyvin vierailla useastikin menettämättä mielenkiintoaan.

Keväällä 2019 avattu Veistospuisto on mukava käyntikohde, joka sopii hyvin myös lapsiperheille. Puiston alue on helppokulkuista maastoa ja se sijaitsee Kolin Puutarhan kasvihuoneiden välittömässä läheisyydessä. Puisto on sopiva kohde esimerkiksi taiteenystävän kulttuurinnälkään tai kesäpäivän viettoon piknikin merkeissä.

Lasse Martikainen

Taiteilija
tarinoiden takaa

Itseoppinut taiteilija Lasse Martikainen on taiteilija Veistospuiston upeiden teosten takana. Opiskeltuaan hortonomiksi ja muutaman vuoden yrittäjyyden jälkeen, nuoruuden taideharrastus tuli lisäksi liiketoimintaan, kun vuonna 2016 Kolin Puutarhan kasvihuoneiden viereiselle pellolle alettiin rakentamaan uutta matkailunähtävyyttä Kolin Veistospuistoa.

Veistospuistosta tuli jatkuva taidenäyttely Lassen veistoksille jotka henkivät fantasiakulttuuria ja mytologiaa. Inspiraation lähteenä ovat toimineet myös Kolin luonto ja metsäretket isän kanssa. Puisto avautui yleisölle keväällä 2019 ja sai heti positiivisen vastaanoton paikallisten sekä matkailijoiden keskuudessa. Veistospuisto on nähtävyys kaikille, mutta elämäntapa Lasselle.

Heräsikö ajatuksia, ota yhteyttä